17.1.12

Απολογισμός της Εκδήλωσης Έμπρακτης Αλληλεγγύης.



Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εκδήλωση έμπρακτης αλληλεγγύης στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας και των ΜΜΕ. Παρευρέθηκαν και συζήτησαν μαζί μας μέλη της Απεργιακής Επιτροπής της Χαλυβουργίας, απεργοί της Ελευθεροτυπίας και του Κόσμου του Επενδυτή για τον αγώνα των εργατών, που απεργούν δυόμιση μήνες, και για τον ρόλο των ΜΜΕ στη σύγχρονη κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της εκδήλωσης αλληλεγγύης διατέθηκαν στο απεργιακό ταμείο του σωματείου εργατοϋπαλλήλων της Χαλυβουργίας συνολικά €670, καθώς επίσης καλύφθηκαν και τα έξοδα μετακίνησης των απεργών. Η οικονομική ενίσχυση προήλθε από το 10% των εισπράξεων του αυτοδιαχειριζόμενου καφέ-μπαρ του ελεύθερου κοινωνικού χώρου RossoNero και την εισφορά όσων συμμετείχαν στην εκδήλωση, καθώς κι από όλα τα έσοδα (πλην των λειτουργικών) της μουσικής βραδιάς στη Κεντρική Πλατεία. 

Οι μουσικοί από τη λαϊκή ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης παρουσίασαν το πρόγραμμά τους στο τέλος της εκδήλωσης αφιλοκερδώς και τους ευχαριστούμε θερμά, όπως επίσης ευχαριστούμε και τη μουσική σκηνή Κεντρική Πλατεία για τη παραχώρηση του χώρου και των κερδών της μουσικής βραδιάς.

Στη βάρβαρη επίθεση κράτους, κεφαλαίου κι αφεντικών οι απεργοί δείχνουν τον δρόμο. Το δίπολο πλέον είναι τόσο ξεκάθαρο που είτε οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν δυναμικά ως το τέλος είτε θα σκύψουν το κεφάλι. Όποιος κάνει πως δεν το καταλαβαίνει έχει ήδη διαλέξει πλευρά. Οι απεργοί της Χαλυβουργίας και της Ελευθεροτυπίας έκαναν ένα βήμα μπρος. Οι εργοδότες πλέον δεν τους έχουν απέναντί τους, αλλά μπροστά τους. Οι απεργοί δεν επαιτούν ούτε παρακαλούν. Στεκόμαστε αταλάντευτα δίπλα τους στηρίζοντας έμπρακτα τον σκληρό αγώνα που δίνουν για τα δικαιώματα όλων μας. Όχι από φιλανθρωπία ή οίκτο. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους γιατί αναγνωρίζουμε τον πόλεμο των εργοδοτών ως πόλεμο απέναντι στη κοινωνία, κι όχι απέναντι σε μια συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων. Αν οι απεργοί ηττηθούν, ηττώνται ταυτόχρονα και τα κινήματα κοινωνικού ανταγωνισμού, ηττάται η ίδια η κοινωνία.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου