5.6.12

Δελτίο Τύπου Αλληλεγγύης στους Απεργούς της Χαλυβουργίας


 Στην βάρβαρη επίθεση της Τρόικας του κράτους και των ντόπιων αφεντικών οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας Ελλάδος (συμφερόντων Μάνεση) δίνουν εδώ και 220 μέρες έναν σκληρό απεργιακό αγώνα, για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα τους, αρνούμενοι να δουλεύουν στη φωτιά και στο μέταλλο με ανύπαρκτους μισθούς, απολύσεις, μηνύσεις και τραμπουκισμούς. Στον αγώνα τους αυτό όλη η κοινωνία στάθηκε αλληλέγγυα συγκεντρώνοντας τρόφιμα και χρήματα.
Η απεργία τους κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Το κράτος στάθηκε για ακόμη μια φορά προστάτης των αφεντικών, ενορχηστρώνοντας από κοινού την επίθεση εναντίον των εργαζομένων.
Οι πολύμορφοι ριζοσπαστικοί αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων της νεολαίας και της κοινωνίας δεν εγκλωβίζονται σε δίπολα «αθωότητας-ενοχής». Είναι ΔΙΚΑΙΟΙ και ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ! Κανένα δικαστήριο δεν είναι σε θέση να κρίνει τους κοινωνικούς αγώνες. Όσο αναγνωρίζουμε τον κοινωνικό πόλεμο, αναγνωρίζουμε και τα θύματά του. Πολύ περισσότερο, είμαστε δίπλα τους έχοντας ήδη διαλέξει πλευρά.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου