19.10.12

Απεργία 18/10/2012



Ψήφισμα
Της απεργιακής συγκέντρωσης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων


Ο καταιγισμός των αντεργατικών μέτρων δεν έχει τελειωμό.
Η τρικομματική κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην διάλυση του συνόλου των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.
Καταργεί την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καταργεί τον κατώτερο μισθό, τσακίζει τις συλλογικές συμβάσεις και ότι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας.
Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός αναλαμβάνουν πλέον τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, καταργώντας κάθε έννοια  συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Την ίδια στιγμή μειώνουν εκ νέου τις αποζημιώσεις στις απολύσεις, αυξάνουν το μέγιστο αριθμό ημερών εργασίας από 5 σε 6 την βδομάδα, καταργούν το 8ωρο-5νθήμερο και αυξάνουν τις ώρες δουλειάς, χωρίς πληρωμή υπερωριών.
Έχει γίνει πια φανερό και στους πιο δύσπιστους ότι: Τα «μέτρα» αποτελούν την πιο βίαιη αναδιανομή εισοδήματος και εξουσίας υπέρ των Τραπεζών, του Κεφαλαίου και των Εργοδοτών.
Αν ψηφιστούν και υλοποιηθούν, η κοινωνική καταστροφή θα είναι τεράστια: Εκατοντάδες επιχειρήσεις θα κλείσουν, η ανεργία θα φτάσει στο 40%, η δημόσια υγεία και η παιδεία θα διαλυθούν πλήρως, τα ασφαλιστικά ταμεία θα χρεοκοπήσουν, οι Δήμοι το ίδιο. Οι μισθοί, τα μεροκάματα και οι συντάξεις δεν θα επαρκούν για τα στοιχειώδη είδη πρώτης ανάγκης.  Φτάνει πια!  Δεν πάει άλλο! Τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν!
Οι ξένοι και οι ντόπιοι εμπνευστές τους πρέπει να φύγουν.
Η ανατροπή της τρικομματικής κυβέρνησης αποτελεί σήμερα ζήτημα ζωής  ή θανάτου.
 Οι 24ωρες κινητοποιήσεις δεν αρκούν πλέον για να απαντήσουν στην σφοδρότητα της επίθεσης που δεχόμαστε. Πρέπει να κλιμακώσουμε άμεσα τον αγώνα μας με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας η οποία μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
Η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, απαιτεί να δεσμευτούν οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων όλων των βαθμίδων του συνδικαλιστικού κινήματος για  την άμεση κλιμάκωση του αγώνα με Γενική Απεργία Διαρκείας τις μέρες κατάθεσης των μέτρων στη Βουλή με σκοπό την αποτροπή της ψήφισής τους.
Διεκδικούμε αποφασιστικά τα δίκαια αιτήματά μας: 
• Κάτω τα χέρια από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
• Κάτω  η ληστρική φορολόγηση και τα χαράτσια
• Κατάργηση των Μνημονίων
• Άμεση Παύση Πληρωμών προς όλους τους τοκογλύφους-δανειστές,
• Μονομερής Διαγραφή του χρέους, εκτός αυτού προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
• Άμεση Διαγραφή των χρεών των εργατικών-λαϊκών νοικοκυριών.
• Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.

Η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων  18/10/2012






φωτογραφίες  :  EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου