7.1.13

Διεθνής Αλληλεγγύη (Στοκχόλμη)

Κείμενο σχετικά με την οικονομική ενίσχυση για τους συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας της 30 Σεπτέμβρη.

Στα πλαίσια της διεθνούς αλληλεγγύης διαμορφώσαμε μία συνέλευση που παρακολουθεί τα γεγονότα στο ελληνικό κίνημα με στόχο την άμεση, αλληλέγγυα παρέμβαση ανάλογα με την περίσταση και τις δυνατότητες μας.

Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά, επιλέγουμε να σταθούμε δίπλα στους αντιφασίστες/στριες, που καθημερινά μάχονται έμπρακτα τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεισφέρουμε οικονομικά ώστε να καλυφθεί το ποσό των 45.000 ευρώ που ορίστηκε από την "τυφλή" δικαιοσύνη ως εγγύηση για τους συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας που πραγματοποιθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως ο προσανατολισμός της συνέλευσης αλληλεγγύης μόνο προς την Ελλάδα δε γίνεται για λόγους προσωπικούς ή πατριωτικούς. Οι κύριοι λόγοι είναι πρακτικοί, καθώς μεγαλώσαμε εκεί και γνωρίζουμε καταστάσεις αλλά και το γεγονός ότι θεωρούμε ότι ο ταξικός πόλεμος στην ελληνική κοινωνία διεξάγεται πλέον σε όλα τα επίπεδα και σε μεγάλη ένταση.

Η καπιταλιστική εξουσία έχει εδώ και καιρό ξεσκίσει τον κοινωνικό ιστό, και σταθερά και συνειδητά εκθέτει την κοινωνία στο φασιστικό δηλητήριο. Στην προσπάθεια να επιτεύχθει η ολοκληρωτική εξαθλίωση των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων, ενισχύει ρατσιστικά παραληρήματα που αποπροσανατολίζουν κι εδραιώνει ένα καθεστώς τρόμου που θα αποθαρρύνει τυχόν ριζοσπαστικές κινηματικές διαδικασίες ενάντια στην εξαθλίωση.

Η απάντηση του κινήματος δεν μπορεί παρά να είναι οι αντιφασιστικές δράσεις που όχι μόνο θα στείλουν τους επίδοξους ναζί πίσω στις τρύπες τους αλλά θα διαμορφώσουν σταδιακά ένα μέτωπο ριζοσπαστικοποίησης συνειδήσεων και συνολικής ανατροπής του συστήματος.

Εμείς θα είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε πράξη αντίστασης και καλούμε όλους τους αλληλέγγυους/ες που έχουν τη δυνατότητα, να πράξουν το ίδιο, με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν.
Ένα διεθνές δίκτυο αλληλεγγύης από τα κάτω φαντάζει πιο απαραίτητο από ποτε.

Αλληλέγγυοι απο Στοκχόλμη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου