24.1.13

Όταν ο Θέμος Αναστασιάδης αντιγράφει τον Γκέμπελς!

Του Φοίβου- Σταύρου Μακρίδη

Πέμπτη, 17 Γενάρη: δύο νεοναζί μαχαιρώνουν και δολοφονούν έναν μετανάστη. Η δικαιολογία των δολοφόνων είναι ότι «έπεσε με το ποδήλατο πάνω μας»!
 
Κυριακή, 20 Γενάρη: η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα έχει τίτλο «το γεύμα του λαθρομετανάστη 3 φορές πιο ακριβό από του φοιτητή».
Θα μπορούσε να ‘ταν απόσπασμα από βιβλίο του Τζωρτζ Όργουελ. Θα μπορούσε να ‘ταν παράδειγμα από την προπαγάνδα του Γκέμπελς στη Ναζιστική Γερμανία.
 
 
Αφίσα των ΝΑΖΙ : «Σύντροφε 60000 μάρκα το χρόνο στοιχίζει σε δικό σου χρήμα αυτός ο μόνιμα ανάπηρος».
 Με ελάχιστες διαφορές το πρωτοσέλιδο του βρώμικου «Πρώτου Θέματος».
 
 Δυστυχώς, όμως, βρισκόμαστε στην Ελλάδα του 2013. Οι δολοφόνοι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής κι η εφημερίδα το «Πρώτο Θέμα» του Θέμου Αναστασιάδη.
 
 
Η πρώτη αντίδραση ενός υγιούς ανθρώπου είναι να οργιστεί και με τη δολοφονία και με το χυδαίο πρωτοσέλιδο του «Θέματος». Αλήθεια, το ΕΣΡ τι κάνει;  Άλλη δουλειά δεν έχει, παρά μόνο να μοιράζει πρόστιμα σε σειρές που δείχνουν ομοφυλόφιλους να φιλιούνται;
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…
Από πού ήρθε η ‘έμπνευση’ για το πρωτοσέλιδο;

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε η κυβέρνηση να επιλέγει την «στρατηγική της έντασης». Τα μεγάλα ΜΜΕ βομβαρδίζουν με παραπληροφόρηση τον κόσμο για τα «στέκια ανομίας των καταλήψεων», για τις «τρομοκρατικές επιθέσεις». Ακόμα κι η σύλληψη του «πάτερ Παστίτσιου» με την άρση του απορρήτου του facebook, δείχνει ότι το καθεστώς προετοιμάζεται για μια κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης», που «δε θα σηκώνει μύγα στο σπαθί της». Σύμμαχος στο καθεστώς σε μια τέτοια κατάσταση θα είναι η Χρυσή Αυγή, που θα μπορεί ελεύθερη να αλωνίζει στους δρόμους, να πραγματοποιεί πογκρόμ και να σπάει όλες τις εργατικές συγκεντρώσεις.
Ποια, λοιπόν, θα ήταν η αντίδραση μίας από τις πιο αντιδραστικές εφημερίδες στην αποκάλυψη ότι τα στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι δολοφόνοι; Μα φυσικά, η κάλυψη! Ή καλύτερα η έμμεση απολογία κι υπεράσπιση της δολοφονίας!! Κι έτσι, την πρώτη Κυριακή μετά τη δολοφονία «πρώτο θέμα» δεν είναι η δολοφονία (ή κάτι άλλο), αλλά το… κόστος των φυλακισμένων προσφύγων και μεταναστών.
Οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες βγαίνουν λάδι, αφού οι «λαθρομετανάστες» κοστίζουν…
Περί κόστους στρατοπέδων συγκέντρωσης

Αυτό που προβάλλει το πρωτοσέλιδο είναι η απόλυτη ξεφτίλα για μια ανθρώπινη κοινωνία: «φάε το φαΐ του άλλου»- στην κυριολεξία. Εφόσον υπάρχει φτώχεια, να στραφούμε ενάντια στους πιο φτωχούς, στους μετανάστες που το ελληνικό δημόσιο δεν τους έχει δώσει χαρτιά. Ακόμα και στα χειρότερα καθεστώτα, όμως, το φαΐ των φυλακισμένων θεωρείται υποχρέωση του ίδιου του κράτους.
Όμως και πάλι, οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν τρώνε με χρυσά κουτάλια. Παρότι η δημιουργία κι η λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης χρηματοδοτείται από την ΕΕ, οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών είναι άθλιες.
Τον Δεκέμβρη έγινε επίσκεψη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος DIE LINKE(«Αριστερά») στη Γερμανία, μαζί με δημοσιογράφους. Η αστυνομία τους απαγόρευσε να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο. Αυτό που αντίκρισαν ήταν ένας χώρος, στον οποίο δεν υπάρχει επαρκής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη («για όποια αρρώστια κι αν διαμαρτύρονται, τους δίνουν ντεπόν»), τα τζάμια απ' τις τουαλέτες είναι σπασμένα, δεν υπάρχει ζεστό νερό ούτε καν χαρτί υγείας κ.ά.[1].
Μάλιστα, τον Οκτώβρη μετά από επίσκεψη σε τέσσερα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ακόμα κι η επίτροπος της ΕΕ για θέματα μεταναστών και προσφύγων, Σεσίλια Μάλμστρεμ, αναφερόμενη στις συνθήκες διαβίωσης, δήλωσε:
«Θα πρέπει να είναι φτιαγμένος από πέτρα κάποιος που δεν επηρεάζεται από αυτό το θέαμα»[2].
Υποχρηματοδότηση Παιδείας

Για την υποχρηματοδότηση της Παιδείας δε φταίνε οι μετανάστες. Όσον αφορά το κόστος του φαγητού του φοιτητή, να σημειώσουμε ότι οι κυβερνήσεις των μνημονίων είναι αυτές που προωθούν την ιδιωτικοποίηση και το κλείσιμο των φοιτητικών εστιών και των λεσχών- όχι οι μετανάστες. Και την ίδια ώρα, μάλιστα, πολλά παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση υποσιτίζονται και λιποθυμούν!

Κι όλα αυτά όχι για να τρώνε αστακομακαρονάδες οι μετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά για να συνεχίζουν να πλουτίζουν οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι κι οι φίλοι τους, τα λαμόγια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, παρέα με μεγαλοδημοσιογράφους τύπου Αναστασιάδη!

«Πρώτο θέμα», λοιπόν, είναι το κόστος του φαγητού του μετανάστη, την ώρα που περνάνε στα ψηλά τα φορολογικά εισοδήματα του Βγενόπουλου, του Κόκκαλης, του Μάνεση και του Αλαφούζου- όλοι δήλωσαν για το '12 κάτω από 30 χιλιάδες €. Κορυφαίος ο Βγενόπουλος που δήλωσε 18 χιλιάδες[3]!
 
Πρώτο Θέμα: «Η αλήθεια όπως δεν είναι. Η δημοσιογραφία όπως δε θα ‘πρεπε να είναι».

Αυτό θα μπορούσε να ‘ναι το σλόγκαν του «Πρώτου Θέματος». Μίας εφημερίδας όπου ο συντάκτης της, Θέμος Αναστασιάδης, βρέθηκε με 5,5 εκατομμύρια € καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα- μαύρο χρήμα, μιας και δεν προκύπτουν από τα φορολογικά του εισοδήματα. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι ο Θέμος Αναστάσιος είχε βασικό ρόλο στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου το 2007 ως ο "κομιστής" του ροζ DVD.
Ως κομμάτι του σάπιου συστήματος, ο Θέμος και το «Πρώτο Θέμα», δε διστάζει να δείξει μια ιδιαίτερη συμπάθεια προς τη Χρυσή Αυγή. Μερικά παραδείγματα:
  1. Στην προεκλογική εκστρατεία της Χρυσής Αυγής για τις 6 Μάη, το «Πρώτο Θέμα» δημοσίευσε ένα 'ρεπορτάζ', που παρουσίαζε τους χρυσαυγίτες ως... προσκόπους που βοηθούν γιαγιάδες. Όπως αποκάλυψαν, όμως, οι δημοσιογράφοι Ψαρράς και Βαξεβάνης το 'ρεπορτάζ' ήταν στημένο. Η μία γιαγιά, όπου έδινε συνέντευξη ως μια τυχαία κι ανυπεράσπιστη γυναίκα, είναι η μητέρα ενός στελέχους κι υποψηφίου βουλευτή της Χρυσή Αυγής[4].
  2. Στις 14 Μάη, μία βδομάδα μετά το περίφημο "εγέρθητου" του Γιώργου- Καιάδα- Γερμενή, η εκπομπή ‘Όλα’ τον είχε καλεσμένο. Κι αν νομίζει κανείς ότι ο παρουσιαστής- Θέμος Αναστασιάδης- ήθελε να τον στριμώξει, απ’ τα πρώτα δευτερόλεπτα φάνηκε ότι δεν υπήρχε τέτοια διάθεση. Ο Αναστασιάδης με τον Γερμενή είχαν μια χαλαρή συζήτηση, σε φιλικό- lifestyle κλίμα, ώστε να φανεί ότι ο Γερμανής δεν είναι ένα ναζιστικό καθίκι, αλλά ένας από μας[5].
  3. Το τελευταίο συμβάν είναι επίσης αποκαλυπτικό. Λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονία του Λουκμάν, το "Πρώτο Θέμα", σαν ένα εναλλακτικό δελτίο τύπου της Χρυσής Αυγής, ρίχνει χολή για τους μετανάστες.
Κυβέρνηση, ΜΑΤ και συγκεκριμένα δημοσιογραφικά συγκροτήματα χρησιμοποιούν μαύρη προπαγάνδα, καταστέλλουν τα κινήματα, καλύπτουν και πριμοδοτούν τη Χρυσή Αυγή. Τα κινήματα των εργαζομένων μαζί με το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να τσακίσουν αυτό το καθεστωτικό μπλοκ!
 
 
[1] «Η «μη φιλική» χώρα Ελλάς», Εφημερίδα των Συντακτών, 9/12/13
[3] «Δημοσιογραφία ή δημόσιες σχέσεις;», Unfollow #13, Ιανουάριος 2013
[5]« Ο Καιάδας του ‘Εγέρθητω’ (Γερμενής) στο Όλα12, http://www.youtube.com/watch?v=tqY4uZTZbBI και http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=wgYMH2ZMrPw.
 
Αναδημοσίευση απο antinazizone.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου