16.11.16

Προβολή Ντοκιμαντέρ



«Χρυσή Αυγή – Προσωπική Υπόθεση»

“Ο σύντροφός μου είναι Εβραίος, ο ένας γιός μου γκέι, ο άλλος αναρχικός κι εγώ αριστερή φεμινίστρια, κόρη μεταναστών. Αν η Χρυσή Αυγή έρθει στα πράγματα το μόνο μας πρόβλημα θα είναι σε ποιό βαγόνι θα μας βάλουν…”. 
Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή – Προσωπική Υπόθεση», της Angélique Kourounis στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο «Rossonero» στις 8.30 μ.μ. 
Μια δημοσιογράφος ερευνά για χρόνια την οργάνωση του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή». Η οικονομική κατάρρευση, η πολιτική αστάθεια και οι οικογενειακές σχέσεις έρχονται σε πρώτο πλάνο καθώς το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να ανακαλύψει «τί έχουν στο κεφάλι τους οι Χρυσαυγίτες που παρουσιάζονται ως θύματα» του συστήματος.
Η Χρυσή Αυγή «ποτέ δεν κρύφτηκε», όσον αφορά στην ιδεολογία της. Η απήχησή της στις κάλπες μπορεί παλιότερα να ήταν απειροελάχιστη, όμως η συμβατότητα αυτής της ιδεολογίας με γερά παγιωμένες αντιλήψεις στην Ελλάδα – που καλλιεργούν πολλοί κληρικοί, τα περισσότερα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα – αποτελεί το εύφορο έδαφος στο οποίο ανθεί η οργάνωση.
Η σκηνοθέτρια εξετάζει το θέμα μέσα από τις προσωπικές της εμμονές, τις ανησυχίες και τους φόβους της, έχοντας ήδη αφιερώσει αρκετά χρόνια και άλλες δύο τηλεοπτικές παραγωγές στην προσέγγιση του νεοναζιστικού κόμματος, που κατέλαβε την τρίτη θέση στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας ύστερα από τρεις δεκαετίες περιθωριακής, αλλά αιματηρής, δραστηριότητας.
Μια ταινία της Angélique Kourounis και παραγωγή του OmniaTV σε συμπαραγωγή με Arte | Yemaya Productions. 
Με την υποστήριξη των: Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα | Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου | Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ – Παράρτημα Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου